Menu
0
Besteld voor 22.00 uur? Morgen in huis!
Klanten beoordelen ons met een 9.4
Gratis verzending vanaf € 40,-
Top kwaliteit producten!
23Jun2021
Yogateacher in de spotlight: Malvina

Yogateacher in de spotlight: Malvina

Door: YogashopReacties: 0

Introductie

Mijn naam is Malvina en ik ben yogadocent van MalvinaYoga in Gouda. In 2020 heb ik daar mijn kleinschalige yogastudio geopend en sinds kort help ik ook yogi’s thuis op de mat te staan met online yoga cursussen voor thuis.

Mijn yogalessen en cursussen zijn op basis van thema. Dus geen hatha, vinyasa of yin yoga op mijn lesrooster maar wel yoga voor flexibiliteit, ontspanningsyoga of yoga tegen stress.

Malvina_yoga_yogateacher

Hoe ik op het yoga-pad terecht ben gekomen...

Zes jaar geleden wilde ik graag extra fit worden en begon ik aan een helse fitness training. Na 4 weken lag ik bewusteloos in de douche van de sportschool. Toen werd mij yoga aangeraden om rustig te herstellen. Ik ben nooit meer teruggaan naar fitness...

Na mijn herstel werd mijn yoga practice steeds actiever. Ik wilde nog steeds extra fit worden. En yoga kan even intens zijn als fitness, maar door de constante factor van ‘bewustzijn’ weet ik nu steeds wanneer ik tegen mijn grens aan zit.

Nu zie ik kracht en fitheid als een extra voordeel van yoga. Het gaat nu vooral om het binnenwerk, het balanceren van ontspanning en uitdaging op de mat én in het leven.

MalvinaYoga_Yogapose

Wat ik wil overbrengen op mijn studenten is...

Dat yoga niet zweverig of vaag hoeft te zijn. Achter elke beweging, yoga pose en oefening zit een wetenschappelijke uitleg. Bijvoorbeeld hoe borstopeners energie geven. Wat er gebeurt in je brein als je iets telkens opnieuw herhaalt. Waarom je vanzelf rustiger wordt in een omgekeerde houding zoals Schouderstand.

Nog niet alles is onderzocht of bewezen, want grote bedrijven zien geen geld in yoga, dus zijn er ook weinig investeerders voor wetenschappelijke onderzoeken. Maar de onderzoeken die zijn gedaan, bewezen keer op keer dat de yogi’s duizenden jaren geleden het bij het rechte eind hadden, ongelofelijk!

Yogateacher_MalvinaYoga

Het spirituele is een prachtig aspect van yoga en uiteindelijk essentieel bij de verdieping van je yoga practice. Maar zo veel beginners worden afgeschrikt door het zweverige beeld van yoga. Dat is jammer...

Zo kunnen ze de yogatechnieken ook in het dagelijkse leven toepassen en hebben ze er meteen iets aan. Het spirituele volgt later - als ze dat willen.

Wat ik het allerleukste vind aan mijn vak...

Het balanceren tussen ondernemen en yogales geven, vind ik ontzettend leuk. ’s Morgens denk ik advertenties uit die mijn doelgroep ‘verleiden’ of ga ik twijfelen over mijn tarieven. In de avond vertel ik mijn studenten op de mat dat ze niet te hard hoeven te werken en dat ze zichzelf credits mogen geven voor waar ze nu staan.

Yogales geven en ondernemen liggen mijlenver uit elkaar, maar dat balanceren tussen beide maakt het net zo ontzetend boeiend.

Mijn ‘favoriete’ Yama/Niyama...

Balans in de rode draad in mijn yoga verhaal, dus het kan niet anders dat ik het meest voeling heb met Brahmacharya.

Mijn energie, moods en gedachten kunnen alle kanten opgaan. Dus het idee om steeds mijn balans te hervinden, helpt me enorm in mijn leven. Ik probeer mijn energie als een soort valuta te zien en niet alles in één keer te spenderen. Gelijkmoedigheid is ook een ontzettend leuke om mee te werken op en naast de mat.

yogapose_MalvinaYoga

En ik heb het meeste moeite met Ahimsa. Vriendelijkheid tegenover anderen komt natuurlijk, maar tegenover mezelf ai ai... Vriendelijkheid tegenover anderen komt natuurlijk, maar tegenover mezelf... niet zo best. Ik maak ook regelmatig ongewild iets kapot. Dus daar werk ik aan. Want ik geloof dat ik pas écht een licht kan zijn voor anderen, voor de wereld, als ik dat ook voor mezelf kan zijn.

Wat de invloed is van yoga op de andere aspecten van mijn leven/lifestyle...

Ik ben nog steeds dezelfde meid van 6 jaar geleden. Ik kan nog steeds van een pizza genieten en ga nog steeds met het vliegtuig op reis. Maar ik heb wel meer energie en meer zelfvertrouwen. En dát heeft een enorme impact gehad op mijn levenstijl en de keuzes die ik maak.

Ik kan nu veel meer genieten van elke dag. En nu ik steeds beter voor mezelf zorg, kan ik er ook echt voor anderen zijn. Dat is voor mij de belangrijkste invloed die mijn yoga practice heeft op mijn leven.

Malvina_Yoga_yogapose

Mijn tip(s) voor yoga beoefenaars is/zijn…

Probeer ook eens yoga zonder yogamat in een jeansbroek tussen twee afspraken door. Een paar minuten is genoeg om weer even je centrum te vinden, je ademhaling, je balans. Om dan vanuit dat rustpunt weer verder te gaan met de drukte van de dag.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »

ONTVANG GRATIS HET E-BOOK 'YOGA VOOR BEGINNERS' TWV € 9,95

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €40,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.