Menu
0
Besteld voor 22.00 uur? Morgen in huis!
Klanten beoordelen ons met een 9.4
Gratis verzending vanaf € 50,-
Top kwaliteit producten!
14Jul2022
Yogateacher in de spotlight: Annemijn v.d. Vorm

Yogateacher in de spotlight: Annemijn v.d. Vorm

Door: YogashopReacties: 0

Introductie

Mijn naam is Annemijn van der Vorm. Samen met mijn vriend Berend Romijn en ons team run ik sinds 6 maanden Kula – een all day cafe & studio in Rotterdam centrum! Berend en ik hebben de afgelopen jaren veel van de wereld mogen zien en zijn onder andere daardoor geïnspireerd geraakt om Kula te starten. We misten een plek in Nederland waar horeca, yoga, meditatie, spiritualiteit & ‘wellbeing’ samen konden komen.

Ook wilden we graag ‘lekker in je vel zitten’ toegankelijker maken voor mensen, zeker in een tijd waarin veel mensen kampen met mentale klachten. Zo kwamen we op het idee om Kula te starten, een plek midden in de stad waar mensen kunnen komen om te ontspannen & verbinden, dan wel met zichzelf of met anderen. Het cafe is het ‘yang’ gedeelte van ons concept, de studio het ‘yin’ gedeelte van ons concept.

Annemijn_Love Generation yogamat


Hoe ik op het yoga-pad terecht ben gekomen…

Mijn oma is al jaren groot yoga-beoefenaar en spoorde mij als kind al aan om aan yoga te doen. Ik riep altijd ‘dat is niks voor mij!’, tot ik een aantal jaar geleden in de knoop kwam met mezelf. Na het afronden van de hotelschool ben ik de corporate wereld ingestapt. Het werk dat ik daar deed vervulde me totaal niet, ik voelde me vaak zelfs leeg. Ik begon existentiële vragen te krijgen als ‘Waarom doe ik wat ik doe? Waarom ben ik hier op Aarde? Wat zijn we hier eigenlijk met z’n allen aan het doen?’ – ik voelde me alleen, rusteloos en zoekende hierin, ik voelde me anders dan anderen, durfde me niet uit te spreken over wat ik voelde en dacht dat er iets mis met me was.

Hierdoor ben ik ‘toch maar’ yogalessen gaan uitproberen op aanraden van mijn oma. Dit was de start van een complete transformatie. In de eerste yogalessen die ik deed vond ik zoveel rust & antwoorden. Het voelde echt als thuiskomen. Inmiddels 3 jaar geleden heb ik de opleidingen gedaan tot Vinyasa & Yin Yoga teacher in Ubud, Bali bij Inner Yoga en sindsdien geef ik daar ook les in.

Yogateacher Annemijn


Wat yoga voor mij betekent…

Voor mij gaat yoga om echte verbinding met jezelf & de wereld om je heen. Het gaat voor mij over in je lichaam landen, jezelf ontmoeten en alles doorvoelen wat er gevoeld wil worden, om vanuit diepe connectie met jezelf ook een diepe connectie met een ander te kunnen maken. Ons lichaam is zo wijs, veel wijzer dan we met onze ratio kunnen beredeneren. Onze mind, het ego, wil vaak alles begrijpen & verklaren. We vertellen onszelf verhalen, we leggen een bepaalde lat, we hebben bepaalde verwachtingen, we maken keuzes gebaseerd op (beperkende) overtuigingen – allemaal vanuit de mind. Op het moment dat we ons niet meer identificeren met de mind, maar ons gaan beseffen dat wij alles kunnen ‘observeren’, ontstaat er een shift. Als we in ons lijf zakken, kunnen we vanuit die verbinding ons leven leiden vanuit het hart. ‘Put your heart in the driver’s seat & your mind in the passenger seat’.


Wie mij daar het meest bij heeft geïnspireerd…

Ram Dass is een van mijn grootste inspiratiebronnen: ‘We’re spirits having a human experience’ – dit resoneert heel erg met mij. We zijn ‘hier’ gekomen om alles te kunnen ervaren, alle emoties, sensaties & gedachtes. Daarin zijn wij degene die dit alles kunnen zien, kunnen observeren – ‘loving awareness’ zoals Ram Dass dit noemt. Dit is ook wat ik meegeef in mijn lessen in de Kula studio. Naast Ram Dass heb ik ontzettend veel geleerd van andere yogaleraren & inspirerende personen die de afgelopen jaren op mijn pad zijn gekomen.

Annemijn_Kula ruimte

Mijn eerste yogalerares, waardoor ik verliefd werd op yoga, heet Irene Sportel. Ik ging elke week naar haar lessen in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Haar zachte, liefdevolle begeleiding en haar prachtige muziek hebben mij diep geraakt. Ik heb haar nooit face-to-face kunnen bedanken voor wat ze in mij heeft geactiveerd, dus Irene, mocht je dit lezen: dankjewel.

Daarnaast heb ik sinds 2 jaar een podcast samen met mijn goede vriendin Romy van Poppel, Brandstof, waarin ik heel veel bijzondere mensen heb mogen interviewen over bewustzijn, welzijn & spiritualiteit. Hier heb ik ontzettend veel inspiratie & antwoorden uit mogen halen.


Wat de invloed is van yoga op de andere aspecten van mijn leven/lifestyle...

Yoga heeft mijn hele leven compleet verandert – het heeft me bewustwording gebracht. Ik ben zo veel bewuster van wat ik bijvoorbeeld eet, lees, doe of bekijk. Yoga brengt mijn leven tot stilstand, waardoor ik naar ‘binnen’ keer en daarin eerlijk probeer te zijn naar mezelf. Yoga brengt me elke keer weer terug naar mijn eigen waarheid, naar wat voor mij op dat moment voelt als juist. En vanuit die waarheid, stuur ik bij, sla ik een andere richting in of blijf ik juist doorwandelen op het huidige pad. Het gaat niet om de bestemming, het gaat echt om de reis die we maken denk ik. Elke dag weer, op dit moment, in het nu.

Annemijn_Kula cafe

Sinds ik die omslag heb gemaakt, zie ik ook hoe magisch het leven is. Hoe het leven ons altijd helpt. Ook al ben ik een yogalerares, ik ben voor altijd een student van het leven. Het leven is mijn ‘teacher’. Als we het willen zien, is er altijd iets te leren. In plaats van ‘Waarom overkomt dit mij?’ shiften naar ‘Wat probeert dit mij te leren?’ is iets wat ik elke keer weer toepas als ik in een slachtofferrol stap. Vanuit liefde leven, elke dag weer, is wat yoga mij heeft geleerd.


Hoe ik de toekomst zie…

Ik hoop met onze missie bij Kula ‘making wellbeing easy & fun for all’ te mogen groeien naar een nog grotere community waarin veel mensen zich thuis en welkom voelen, en waarin we mensen kunnen helpen om hun leven te leiden vanuit hun hart. Kula staat ook voor ‘community of the heart’. Kula is een speels concept waar je ook een vegetarische bitterbal kunt eten en een biertje kunt drinken. Voor mij is yoga niet ‘zwart-wit’, maar juist kleurrijk & inclusief, waarin alles welkom is – op deze manier hoop ik ook de toegankelijkheid te vergroten voor mensen om eens een yogales uit te proberen.

Annemijn en Mandy

We hebben nu 1 locatie, maar ik zou het fantastisch vinden als we wellicht over een tijdje naar een 2e of misschien zelfs 3e locatie kunnen groeien. Momenteel geef ik zelf 3 yogalessen per week in onze studio en daarnaast host ik af en toe vrouwencirkels & ceremonies – allemaal events of workshops die helpen om ‘bewuster’ te leven & in je lijf te zakken. Ik zal dit de komende maanden zeker blijven doen en ben heel benieuwd naar wat er allemaal mag & gaat ontstaan.

Volg Kula ook op Instagram en Facebook

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

ONTVANG GRATIS HET E-BOOK 'YOGA VOOR BEGINNERS' TWV € 9,95

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.