Menu
0
Besteld voor 22.00 uur? Morgen in huis!
Klanten beoordelen ons met een 9.4
Gratis verzending vanaf € 50,-
Top kwaliteit producten!
14Nov2019
Yogateacher in de spotlight: Denice van den Akker

Yogateacher in de spotlight: Denice van den Akker

Door: YogashopReacties: 0

Yogateacher in de spotlight: Denice van den Akker

Introductie

Mijn naam is Denice van den Akker, ik ben yogadocent en geef onder andere les in Vinyasa Yoga, Power Yoga, Yin Yoga en Yin Yang Yoga. Ik heb geen eigen studio. Wel verzorg ik lessen op veel verschillende locaties in en om Eindhoven. Van yogastudio tot sportschool en van yoga bij bedrijven tot privélessen bij mensen thuis. Super gevarieerd dus en dat maakt het extra leuk en uitdagend.

Twee jaar geleden heb ik mijn eerste teacher training gevolgd op Koh Phangan in Thailand. Dit was een Ashtanga Vinyasa training van een maand. Wat een ervaring! Voor het eerst ging ik alleen zo lang op reis. Een hele maand compleet ondergedompeld in de Ashtanga Yoga heeft mijn leven echt veranderd.

Door het harde werken, de discipline en het integreren van yoga in mijn dagelijks leven (niet alleen de asana’s, maar yoga als levensstijl) ben ik een veel sterker en zelfverzekerder persoon geworden.

Yogateacher in de spotlight Denice


Voor mij is yoga…

Echt een deel geworden van wie ik ben. Yoga is volledig geïntegreerd in mijn leven. Ik zorg ervoor dat ik bijna elke dag op de mat stap. Al is het maar om 1 of 2 yin houdingen te doen. Heerlijk om uit mijn hoofd te komen en me volledig over te geven aan de bewegingen en houdingen. Mijn regelmatige practice geeft me rust en inzichten.

Maar yoga is voor mij nog zo veel meer dan alleen dat fysieke aspect. Elke ochtend neem ik even de tijd om te mediteren. Dat vind ik echt een heerlijk begin van de dag. Ook ben ik me veel meer bewust van mijn ademhaling en doe ik ook regelmatig ademhalingsoefeningen. Ik merk dat ik door yoga ook veel beter voor mezelf wil zorgen. Dit resulteert in gezond eten, genoeg water en thee drinken, een regelmatig slaappatroon (niet te kort, maar ook zeker niet te lang slapen), voldoende tijd nemen voor ontspanning en mezelf blijven ontwikkelen en uitdagen. En natuurlijk hou ik nog steeds van een feestje en een wijntje, maar dan veel meer gebalanceerd dan voorheen… haha ;-)

Wat ik wil overbrengen op mijn studenten is...

In mijn lessen geef ik altijd aan dat het belangrijk is om naar je lichaam te blijven luisteren. Jezelf uitdagen is goed, maar het is vooral belangrijk om niets te forceren. Je komt niet naar een les om indruk te maken, maar puur en alleen voor jezelf. Blijf dan ook dicht bij jezelf en ga niet over je grenzen heen.

yogateacher_in_de_spotlight_Denice

Regelmatig las ik een momentje in om even bewust te worden van wat je voelt. Zowel fysiek als mentaal. Ik vind het belangrijk om lichaamsbewustzijn te creëren, te leren luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Je hartslag, je ademhaling en andere fysieke sensaties. In deze tijd leven veel mensen veel meer in hun hoofd en luisteren ze veel te weinig naar hun lijf. Terwijl dat lijf ons zo veel te vertellen heeft, we moeten er alleen naar leren luisteren. Door lichaamsbewustzijn te creëren vergroot je de balans tussen lichaam en geest. Dit hoop ik de mensen in mijn lessen mee te geven.

Waar ik (na mijn opleiding) mijn yoga inspiratie vandaan haal om mij verder te blijven ontwikkelen...

Dankzij yoga ben ik in gaan zien hoe belangrijk het is om mezelf te blijven ontwikkelen. Door doelen te stellen voor mezelf, te investeren in mijn persoonlijke groei en die doelstellingen te behalen zit ik echt zo veel beter in mijn vel. En hoe meer ik mezelf ontwikkel, hoe meer ik in de positieve flow kom.

Op yoga gebied volg ik dan ook regelmatig verschillende trainingen en workshops. En het leuke is, je bent gewoon nooit uitgeleerd. De kennis die ik op doe in die trainingen kan ik weer gebruiken in mijn lessen en natuurlijk in mijn eigen practice.

Ik maak daarnaast ook veel gebruik van social media. Dat is dan ook een makkelijke en leuke manier om inspiratie op te doen.

yogateacher in de spotlight


Wat ik het allerleukste vind aan mijn vak...

Haha nou ja, wat is er nou niet leuk aan het mogen delen van je passie met andere mensen? Ze begeleiden, motiveren, ondersteunen en helpen met groeien en ontwikkelen.

Maar als ik echt iets concreets moet noemen, dan is dat toch wel om te zien wanneer mensen zichzelf helemaal overgeven aan mijn les. Vooral in een yin yoga les kun je de energie ineens zien en voelen veranderen. Van gehaast, naar heel rustig, zacht en ontspannen.

En natuurlijk de dankbaarheid na een les. Dat is echt een onbeschrijfelijk gevoel.

Reacties

Brenda
Geplaatst op 2019-11-16 10:10:49
Jaaaa

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

ONTVANG GRATIS HET E-BOOK 'YOGA VOOR BEGINNERS' TWV € 9,95

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.