Menu
0
Besteld voor 22.00 uur? Morgen in huis!
Klanten beoordelen ons met een 9.4
Gratis verzending vanaf € 50,-
Top kwaliteit producten!
29Jul2020
Yogateacher in de spotlight: Joyce Mol

Yogateacher in de spotlight: Joyce Mol

Door: YogashopReacties: 0

Yogateacher in de spotlight: Joyce Mol

Introductie

Mijn naam is Joyce Mol, oprichter en yoga docent van mindeventsfactory.com in Alkmaar. Ik geef in mijn studio verschillende yogastijlen: Yin Yoga, Liquid Body Nidra (mijn signature les), Vinyasa Flow, Core Power Yoga en SUP & YOGA. Ik ben begin 2018 begonnen met lesgeven van Yin Yoga. Later heb ik mijn kennis steeds meer uitgebreid. Ik huurde in het begin diverse locaties en beoefende ook veel yoga in de natuur in omgeving Alkmaar. Maar sinds januari 2020 heb ik mijn eigen yoga studio Aan De Waterkant in Alkmaar. Ik ben super dankbaar dat ik in mijn studio mensen mag ontvangen om te werken aan bewustzijn, beweging en herstel.

JoyceMol_Yogapose


Wat mij het meest inspireert in yoga is...

Voor mij is yoga een manier om fysiek, mentaal en spiritueel meer in balans te komen. Door middel van yoga kom ik meer in contact met mijn lichaam en voel ik de verbinding met mijn eigen persoonlijke waarden sterker. Verder brengt het mij in verbinding met de mensen om mij heen en probeer ik hiermee ook mijn steentje van positiviteit te sturen naar de wereld. Yoga is een manier om verlichting in jezelf te vinden, maar ook om verlichting naar de wereld te sturen.


Hoe ik op het yoga-pad terecht ben gekomen...

Zelf ben ik yogalessen gaan volgen toen ik in Amsterdam woonde tijdens mijn studie en later na een auto ongeluk was dit onderdeel van mijn herstelproces. Door Yin Yoga en ademsessies ben ik volledig van mijn whiplash klachten en PTSS af gekomen. Toen ik dit ervaarde wist ik dat ik dit ook aan anderen wilde leren. Met de ademhaling kan je je lichaam van binnenuit herstellen. De ademhaling masseert het lichaam als het ware van binnenuit. Zo voel en ervaar ik het.

Yoga gaat verder dan een spirituele beoefening. Het kan letterlijk je lichaam helen. En dat heb ik zelf onder lijve mogen ondervinden. Ik vond weer balans in mijn lichaam waardoor pijn en trauma hersteld kon worden.


Wie mij daar het meest bij heeft geïnspireerd is…

Mijn inspiraties op het yogapad zijn Kata van Doesselaar en Erno van Doesselaar. Mijn teachers. Waarin mij verteld werd dat ik moest leren leven met de pijn, leerde ik tijdens mijn opleiding iets heel anders. Kata en Erno vertelde mij dat als ik juist bleef geloven in het feit dat ik pijn zou houden, die pijn ook zou blijven. Maar in geloof met het oog op herstel leerde ik van hen volledig van de mijn whiplash klachten af te komen. Met ademwerk, Yin Yoga. Maar ook vooral met vertrouwen en geduld.

In de wereld waarin we leven gaan we vaak veel te snel. Maar door juist de tijd te nemen voor het herstelproces is de kans op volledig herstel zeker mogelijk.

Chinese geneeskunde, ademwerk en Yin Yoga zijn bijzondere tools om het lichaam terug in balans te brengen. Ik ben super dankbaar dat Kata en Erno op mijn pad zijn gekomen en dat ik van hen heb mogen leren hierover. En ik leer nog steeds van hen.


De manier waarop en de reden waarom ik yoga doe is in de loop van de tijd wel/niet veranderend...

Na mijn herstel en opleiding ben ik gestart met het lesgeven van Yin Yoga. Na verloop van tijd merkte ik wel dat mijn lichaam ook yang nodig heeft. En dat is de weg die ik mocht bewandelen. Vanuit stilte naar beweging naar mobiliteit.

Van Yin Yoga stroomde ik door naar een cursus bewegingstherapie en Power Yoga aan de AALO. Hiermee leerde ik hoe ik mijn lichaam sterker kan maken en welke mobiliteit oefeningen vanuit de bewegingstherapie toegepast kunnen worden. Ik merkte hierin wel dat ik het verschil tussen yin & yang lastig vond. Later heb ik door de yin flow en chakra lessen van Kata de balans tussen yin & yang nog meer gevonden. Flows zijn manieren om mijn lichaam op gang te brengen, maar ook om juist weer in de rust fase te komen.

JoyceMol_yogapose

Ik volgde later ook nog een vinyasa teacher training van Rosita Jan welke wat meer gericht is op het fysieke lichaam. Door al deze verschillende methodes te ontdekken ben ik op een punt gekomen dat ik yin & yang op een zachte manier in elkaar meng. We hebben beide nodig.

Een terugkerend element wat hierin terugkomt is het water element. Stilte en flow zijn voor mij twee gouden methodes om mijn lichaam en geest diep van binnen te herstellen.


Wat ik het allerleukste vind aan mijn vak...

Het allerleukste aan mijn vak vind ik dat ik mensen mag leren hoe zij hun eigen lichaam kunnen helen met hun ademhaling en beweging. Maar vooral dat ik ook zie hoe zij de ontspanning weer kunnen ervaren na een les.

JoyceMol_Yogastudio

Maar soms beoefen ik ook een yogahouding met iemand die bijvoorbeeld helemaal niets heeft met yoga. Ik heb al verschillende keren teruggekregen dat yoga houdingen meer voor hen hebben gedaan dan het continue bezoek aan de chiropractor of fysiotherapeut. En dat is precies waar ik het voor doe. Mensen mogen leren dat zij zelf aan de slag moeten met hun lichaam om in balans te blijven. En dat is precies wat ik het leukste vind om te doen. En dan vooral de herkenning te zien bij de mensen die dit ervaren en ook echt gaan doen. De mensen die interesse hebben in de leer van yoga, beweging en spiritualiteit.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

ONTVANG GRATIS HET E-BOOK 'YOGA VOOR BEGINNERS' TWV € 9,95

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.