Menu
0
Besteld voor 22.00 uur? Morgen in huis!
Klanten beoordelen ons met een 9.4
Gratis verzending vanaf € 50,-
Top kwaliteit producten!
12Jul2019
Yogateacher in de spotlight: Laura Daamen

Yogateacher in de spotlight: Laura Daamen

Door: YogashopReacties: 0

Introductie

Mijn naam is Laura Daamen. Ik ben 30 jaar, yogadocent, co-founder van NL yogareizen en kom uit Landgraaf. NL yogareizen is ontstaan vanuit een gezamenlijke passie voor reizen. NL staat voor Nick en Laura maar ook voor Nederland. Nick is de organisatorische kracht en ik, Laura, het creatieve brein. NL yogareizen biedt yoga aan op unieke locatie. Een aantal van deze unieke locaties zijn het heuvelland, GaiaZoo en Themae2000. Naast yogareizen in binnen- en buitenland organiseren wij yogaworkshops, -weekenden en bedrijfsyoga. NL yogareizen staat voor persoonlijke aandacht, inspirerende yogalessen, een plek waar iedereen zichzelf mag zijn en een goede balans tussen yoga en ontspanning.

Ik ben in september 2011 gestart met het geven van yoga naast mijn baan als docent Dans. Sindsdien is mijn liefde voor yoga steeds meer gegroeid en ben ik mij verder gaan verdiepen in Hatha yoga, Yin yoga, YinYang yoga en Yogatherapie. De grote droom om een eigen yogareis naar Italië te organiseren is in april 2017 in vervulling gegaan. Door de Italiaanse roots van mijn moeder is Italië mijn tweede thuis. Het maakt het daarom extra bijzonder dat wij onze eerste yogareis in het huis van mijn opa en oma hebben mogen organiseren. Na deze eerste ervaring werd onze passie alleen maar groter, dat ervoor gezorgd heeft dat wij in januari 2018 officieel gestart zijn met NL yogareizen. Het huis van mijn opa en oma werd al snel te klein, maar die eerste herinnering koester ik in mijn hart.

yogateacher_nickenlauraNick & Laura

Hoe ik op het yoga-pad terecht ben gekomen…

Mijn eerste yoga ervaring gaat al heel ver terug. Mijn moeder is een fanatieke yoga beoefenaar en als kind vond ik leuk om de ploeg en de kaars samen met mijn moeder te doen. Ze gaf mijn broer en mij voetmassages en onbewust deelde ze de yogafilosofie met ons. Tijdens mijn opleiding aan de Fontys dansacademie in Tilburg werd er af en toe yoga gegeven i.p.v. dans en zodoende is yoga weer op mijn pad gekomen. Na mijn dansopleiding werd ik benaderd om yogalessen te gaan geven. Ik had misschien 10 “echte” yoga lessen gevolgd, maar ik dacht waarom ook niet. Dus ik ben de uitdaging aangegaan. Na 2 maanden kwam ik erachter dat ik meer kennis nodig had om verdieping in mijn lessen te brengen. In december 2011 heb ik besloten om mijn eerste Hatha yoga opleiding te volgen. Eenmaal gecharmeerd van de mooie en zachte kant van je yoga ben ik mij steeds verder gaan verdiepen in meditatie, YinYang yoga, Yin yoga en de yogatherapie.

Wat ik vooral merkte was dat in de dans het veel gaat om vormen en de buitenkant. Tijdens het yogalessen kwam ik erachter dat er nog een hele innerlijke wereld is die je veel over jezelf kan leren en dat ieder lichaam uniek is. Je kunt daarom niet van ieder lichaam hetzelfde verwachten. Ik was gewend om in de dans over mijn grenzen heen te gaan en daardoor het risico te lopen op blessures, uitputting en enorm veel stress. Yoga heeft mij geleerd om binnen mijn eigen grenzen te blijven en vanuit zachtheid mijn grenzen te verleggen. Om vanuit liefde mijn lichaam te omarmen en op tijd aan de rem te trekken om blessures te voorkomen.

Wat de invloed is van yoga op de andere aspecten van mijn leven…

Yoga is voor mij in verbinding staan met mijzelf en mijn omgeving zonder oordeel. In de jaren dat ik yoga beoefen is dit mijn levensvisie geworden. Vooral de bewustwording hoe snel mijn gedachte de vrije loop gaan en hoe makkelijk het is om meteen een oordeel te hebben. Wij kijken immers allemaal vanuit onze eigen visie naar de wereld. Deze visie wordt gevormd door patronen, ervaringen en trauma’s die je in je leven meemaakt. Het vormt je en zorgt ervoor dat je op een bepaalde manier naar de wereld kijkt. Yoga heeft mij geleerd om beter te luisteren naar mijzelf en anderen, en open te staan voor de visie van anderen. Hierdoor heb ik meer innerlijke rust gevonden, ervaar ik meer plezier in het leven en sta ik open voor de ervaringen die op mijn pad komen. Ik laat mij niet meer zo snel gek maken en geloof erin dat alles om een reden gebeurd. Je kunt er iets van leren of je mag het loslaten. Je hebt altijd een keuze, ook als je het gevoel hebt dat je dat niet hebt. De yogamat leert mij dat ongemakkelijke houdingen tijdelijk zijn. Dit gegeven neem ik mee in mijn dagelijks leven. Soms moet je door de weerstand of de storm heen, om er uiteindelijk een beter mens van te worden of jezelf beter te leren kennen. Ik creëer ruimte om te leren van mijn fouten. In hoeverre je überhaupt iets fout kunt doen: “Goed of fout is oud”.

yogateacher_foto_Ralph_de_Vos Foto door Ralph de Vos. Ook te zien in het Engelse OM Yoga & Lifestyle Magazine

Wat ik wil overbrengen op mijn studenten is…

Je bent op dit moment al de perfecte versie van jezelf. Je bent goed zoals je bent en je hoeft niet naar een betere versie van jezelf te streven. Je mag jezelf omarmen, vooral de minder leuke kanten van jezelf. Je sterke kanten zijn je zwakke kanten en je zwakke kanten zijn je sterke kanten. Wij zijn allemaal mensen en van “fouten” kun je leren. Een “foutje” is in mijn ogen een les die je aan mag gaan. Het leven hoeft niet alleen maar leuk en perfect te zijn. Dat is doodvermoeiend. Blijf alsjeblieft gewoon lekker mens met al je tekortkomingen. Dat maakt ons uniek en dat maakt ons zachter. Als je je lessen leert uit te ervaringen die op je pad komen, kun je alleen maar groeien als persoon. Ik heb zelf het vertrouwen gekregen dat alles weer goed komt. Hoe mooi is het dat ik dit in mijn yoga lessen mag uitdragen: het vertrouwen in jezelf en het leven.

Het grootste misverstand dat niet yoga-beoefenaars hebben over yoga is…

Dat je lenig moet zijn om yoga te beoefenen. Dat is absoluut niet waar. Lenigheid kan een effect zijn van yoga, maar is niet het doel. Het doel van yoga is dat je je bewust wordt van je eigen lichamelijke, emotionele en mentale grenzen. Je mag tegen je grenzen aanleunen om op deze manier letterlijk meer ruimte te creëren, maar er absoluut niet doorheen breken. Yoga betekent voor mij bewustwording van je lichaam, je mentale processen en alle weerstand die je op de mat tegenkomt. De yogamat is een metafoor voor het leven en de wijze waar op je met situaties omgaat.

yogateacher_LauraDaamen

Hoe ik de toekomst zie…

Samen met Nick wil ik met NL yogareizen ons yoga aanbod op unieke locaties in binnen- en buitenland uitbreiden. Zuid-Limburg is een unieke omgeving waar nog veel te ontdekken valt voor mensen in de Randstad. Het is een oase van rust en de natuur is prachtig. Een sfeervolle en natuurlijke omgeving vind ik een enorme meerwaarde aan een yoga ervaring en maakt de yoga beleving bijzonder. Wij willen yoga voor iedereen toegankelijk maken. Ook die mensen bereiken die nog geen yoga ervaring hebben, maar wel op zoek zijn naar een moment van rust en ontspanning.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

ONTVANG GRATIS HET E-BOOK 'YOGA VOOR BEGINNERS' TWV € 9,95

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.