Menu
0
Besteld voor 22.00 uur? Morgen in huis!
Klanten beoordelen ons met een 9.4
Gratis verzending vanaf € 50,-
Top kwaliteit producten!
16Jan2020
Yogateacher in de spotlight: Linda Veen

Yogateacher in de spotlight: Linda Veen

Door: YogashopReacties: 1

Introductie

Hoi! Ik ben Linda Veen en ben in 2014 mijn bedrijf Go with the flow gestart. Met als doel om yogalessen, events en retreats te organiseren op bijzondere locaties. Op inspirerende plekken een ervaring en beleving creëren want je mat kun je overal mee naar toe nemen! Altijd op zoek naar nieuwe mooie uitdagingen wáár dat zou kunnen. Sinds 2017 heb ik daarnaast ook een vaste thuis-plek gevonden in mijn yogastudio in Egmond a/d Hoef, Bergen in Noord-Holland. Een plek waar je in alle rust kunt thuiskomen bij Je Zelf.

LindaVeen_yogateacher

Ik geef intense en release flow lessen die gebaseerd zijn op Vinyasa Flow yoga en als fijne aanvulling daarop geef ik ook Yin yoga. Buiten de studio-lessen organiseer ik yoga events. Zoals een dynamische les met live muziek van een band of met percussie begeleiding, een release sessie in de duinen met een biologische vegetarische lunch of diner na afloop in de tuin, een workshop yoga & handlezen gebaseerd op de elementen aarde-water-vuur-lucht, een retreatdag op een landgoed met yoga, lunch in de moestuin, creatief schrijven en meditatie onder een 500jr oude boom, een avond mantra's zingen & vol overgave loslaten in een soundbath, een walkabout door bos- en duingebied tot aan het strand met high-tea toe of yoga bij bedrijven op de werkvloer om op te laden en te ontladen met je collega's. Ieder event is anders. Qua thema, invulling, stijl, locatie. Steeds iets anders verzinnen geeft heel veel positieve energie. Heerlijk om mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Dat geldt helemaal voor het retreat wat ik jaarlijks verzorg waarin alle facetten van mijn lessen en events samenkomen.
Een feestje om te doen!


Het yoga-pad begon voor mij...

Tien jaar geleden, toen ik 35 was en mezelf volledig voorbij liep. In alles. Ik wist van voren niet meer dat ik van achteren leefde en andersom. Ik werkte fulltime als danseres en choreografe. Bewust zijn van mijn lichaam voelde als een tweede natuur. Mijn lijf protesteerde aan alle kanten. Ik werd letterlijk fysiek geblokkeerd om stil te staan bij en aandacht te geven aan het waarom.

Een dieptepunt. Een keerpunt. Het moment waarop ik op zoek ging waar al het móeten, doorgaan en perfect willen zijn, vandaan kwam. Wíe was ik eigenlijk? Zonder alle hoge eisen die ik mezelf oplegde om maar te voldoen. Aan wat? Voor wie? Ik zat mezelf in de weg. Door alle prestatiedruk en perfectionisme heel ver verwijderd van mijn eigen ik. Geen idee meer. Te veel gevoel. Met een negatieve lading. Verdrietig. Depressief. Wanhopig. Onrustig. Onzeker. Ongelukkig. Hoe kon ik daar een positieve weg terug naar boven in vinden?

Zo belandde ik voor het eerst op een yogamat. In een stress release les. Waarin even niets hoefde, moest of beter kon. Alles wat ik daar deed, was precies goed en vooral goed genoeg. Kon dat? Het duurde een tijdje voor ik dat écht geloofde maar vanaf de eerste les was ik verrast door de ontdekking dat alleen-maar-zijn héél moeilijk is maar zo ongelofelijk fijn! Als het me lukte om los te laten en me over te geven aan de houdingen en aan de mat, dan ontstond er rust en vertrouwen. In mezelf. Dat gevoel riep me steeds terug naar de yoga. Stukje bij beetje ging ik alleen maar meer luisteren naar die innerlijke stem die je alleen kunt horen als je stil bent. Zocht ik de stilte op. Vond ik mijn antwoorden. Vond ik terug wie ik diep van binnen werkelijk was. Mocht ik zijn wie ik ben. Met alle haken, ogen, rafels, randen, scheuren en barsten die daarbij horen. Vanaf toen ontstond de Liefde voor de Yoga en eenmaal op dat pad, wilde ik er nooit meer vanaf!

LindaVeen_yoga_teacher_blog

Wat ik wil meegeven in mijn lessen...

Is hoe belangrijk het is om naar je lichaam te luisteren. Yoga gaat niet om het eindresultaat van de "perfecte" houding. Het gaat om wat je op weg daar naar toe ontdekt, tegen komt, leert, ervaart en vooral hoe je daar mee om gaat. Hoe je binnen jouw grenzen en mogelijkheden het meeste uit een houding haalt. Zonder forceren. Zonder moeten. Puur vanuit jou. Waar je de meeste weerstand voelt, vertelt je lichaam je iets. Daar mag je zachter voor jezelf zijn. Is meer ruimte en aandacht nodig. Juist dáár ligt de groei en ontwikkeling verborgen. Lief-zijn voor jezelf is een Kunst.

Hoe je jezelf op de mat benadert, zegt alles over hoe je dat daar buiten doet. De yogales houdt niet op als je je matje op rolt... Neem mee vanaf de mat wat je geleerd hebt of hebt ontmoet in jezelf. Luisteren naar je lichaam is daarin de eerste stap. Zodra je je lichaam gaat verstaan, kun je de weg naar je hart makkelijker vinden. Wat vóel je daar? Wat komt er naar de oppervlakte? Wat zou je willen ontvangen of juist loslaten vanuit je hart? Dichter bij je gevoel zijn, betekent dichter bij je Zelf zijn. Wat je werkelijk wenst of verlangt. Diep vanuit je hart. Diep vanuit jou. Zijn wie je bent. Bij mij op de mat hoop ik dat je jouw thuis, jouw plek vindt om te Zijn.
Juist zoals je bent!


Het allerleukste aan mijn vak vind ik...

Dat ik echt iets kan géven. Yoga heeft mij zelf zoveel gebracht en dat doet het nog steeds. Dat gevoel met passie kunnen doorgeven aan anderen, is geweldig om te doen! Zien wat een les mijn leerlingen brengt en daarmee wezenlijk iets kunnen bijdragen aan hoe iemand zich lichamelijk of geestelijk voelt, geeft zoveel voldoening. Ik neem je heel erg graag mee in de beleving die je uiteindelijk zélf creëert. Ik geef slechts richting aan waar je zelf rechts of links kunt gaan. Iedere les, ieder event en retreat draait om JOU. Geeft je de tijd om volledig de aandacht te vinden voor jezelf. Dat stukje bewustzijn groter maken is zó gaaf om te doen en van daaruit krijg ik heel veel moois terug van mijn leerlingen.

LindaVeen_yogateacher_blog

Yoga verbindt. De interactie samen is te gek en van de grootste waarde! Ik wil in mijn studio of waar we dan ook zijn, een veilige plek bieden waar je kunt Zijn en waar je je ook kunt verbinden met anderen als je dat zou willen. Na de les samen iets drinken en napraten, resulteert in oneindige prachtige gesprekken. Durven, mogen en kunnen delen als je daar behoefte aan hebt. Ook hier; alles kan en niets moet. De kans is er en met iedere nieuwe verbinding die er wordt gemaakt op de mat of van de mat af, is er iets positiefs veranderd. In jou.
En zeker ook in mij.

Ik geniet van hoe mijn leerlingen zich iedere keer weer overgeven op de mat aan mij. Hoe alle ogen sluiten en iedereen op zoek gaat naar zijn of haar eigen ruimte en stilte. Ik geef je met Liefde een stukje van mij om jouw innerlijke Rust en Zelf te kunnen vinden. Als jij met een grote glimlach mijn les uit loopt, is mijn missie geslaagd. Ben ik ontzettend blij en dankbaar dat ik jou héél even heb geraakt. Namasté...

Reacties

mieke
Geplaatst op 2020-01-26 19:28:10
Dag Linda,

Wat schrijf je mooi over yoga en jouw beleving in het lesgeven. Zo positief en inspirerend. Leuk om als collega je verhaal te lezen.
Anniek
Geplaatst op 2020-01-18 12:05:36
Krijg alleen al een warm gevoel van het lezen van je artikel. Elke les of event dat je geeft is een heerlijke beleving. Blij dat ik bij jou op de mat ben gekomen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

ONTVANG GRATIS HET E-BOOK 'YOGA VOOR BEGINNERS' TWV € 9,95

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.