Menu
0
Besteld voor 22.00 uur? Morgen in huis!
Klanten beoordelen ons met een 9.4
Gratis verzending vanaf € 50,-
Top kwaliteit producten!
02Oct2019
Yogateacher in de spotlight: Manon Bosman

Yogateacher in de spotlight: Manon Bosman

Door: YogashopReacties: 0

Yogateacher in de spotlight: Manon Bosman

Introductie

Mijn naam is Manon Bosman, eigenaresse van Yogastudio Aalst-Waalre. Ik ben begonnen in 2006 met het geven van steplessen naast mijn fulltime baan. Dit was fysiek en mentaal een enorme uitdaging. Maar hierin vond ik ook mijn passie. Daarna ben ik bodybalance gaan geven en vervolgens in aanraking gekomen met Ashtanga yoga. Het fysieke karakter (en daardoor ook de mentale uitdaging) stonden mij heel erg aan.

Wat mij het meest inspireert in yoga is...

De boodschap/verdieping van yoga, de creativiteit in houdingen en het fysieke aspect. Ik vind het mooi dat je de houdingen niet kan forceren om uit te voeren, het is de reis ernaartoe. Als je het wel gaat forceren (wat ik in het begin wel eens heb geprobeerd), loop je blessures op en dit is dan meteen een mooie leer voor jezelf.


Wie mij daar het meest bij heeft geïnspireerd is...

Een yogaleraar waar ik nog wel dagelijks aan denk en heel veel van geleerd heb is David Swenson. Ik heb heel veel gelachen in zijn lessen en hij brengt yoga heel gegrond en met humor over. Dit vind ik een gave van hem. Verder had hij hele mooie tips die ik nog heel vaak toepas in mijn lessen.

Daarnaast word ik geïnspireerd door mijn zoontje en familie en de mensen die les volgen bij mij. Met mijn zoontje bespreek ik heel vaak houdingen of spelvormen en vraag ik bijvoorbeeld of hij nog ideeën heeft voor de kinderyoga. Vaak heeft hij hele leuke ideeën die hij opdoet op school of tijdens de gymles. Zo kunnen we sparren over nieuwe ideeën.

De mensen die les komen volgen zijn een hele grote inspiratiebron en ik vind het belangrijk om hiervan te blijven leren en groeien. Deelnemers kunnen vaak goede feedback geven en daarom vind ik het belangrijk om deelnemers te betrekken in veranderprocessen of dingen die er spelen.

Yogateacher_In_de_spotlight_Manon


Wat de invloed is van yoga op de andere aspecten van mijn leven/lifestyle…

Dat ik creatiever ben, dat ik meer rust ervaar in mijn hoofd en daardoor gezondere keuzes kan maken. Lichamelijk en mentaal voel ik me sterker en meer gebalanceerd door yoga. Ik leer mijn lichaam beter kennen en de signalen van mijn lichaam. Als ik een blessure heb, probeer ik te kijken hoe die is ontstaan en wat die te vertellen heeft. Een lichaam is heel intelligent en voor mij is het een training om die signalen waar te nemen en te herkennen. Waar ik 15 jaar geleden vooral het leven probeerde te benaderen met mijn hoofd, geeft yoga mij een dieper inzicht.


Wat ik wil overbrengen op mijn studenten is…

Dat yoga een geaarde methode is om meer balans in je leven te brengen. Het is eigenlijk net als tandenpoetsen. Als je je tanden poetst voel je je daarna frisser en yoga is tandenpoetsen voor je lijf. Soms heb je er misschien geen zin in, maar je weet wat het oplevert. Je voelt meteen effect na een les en zeker ook als je het vaker gaat beoefenen. Het ruimt op in je systeem en je hoofd.

Ook vind ik het leuk om mensen bij elkaar te brengen van alle leeftijden. Yoga is voor iedereen en ik vind het mooi dat iedereen yoga kan doen, het maakt niet uit hoe oud je bent. Onlangs ben ik begonnen met het volgen van een kinderyoga opleiding en het geven van kinderyoga en vind ik het heel bijzonder om kinderen kennis te laten maken met yoga zodat ze vroeg kunnen beginnen om de effecten te ervaren.


Het grootste misverstand dat niet yoga-beoefenaars hebben over yoga is volgens mij...

Dat yoga zweverig is of alleen maar rustig is. Yoga is er in allerlei vormen, je kunt er conditie en kracht mee opbouwen maar je kan er ook de rust mee opzoeken of een combinatie daarvan. Maar bovenal is yoga heel geaard voor mij. Met de diepgang van yoga kun je ook jezelf en je lichaam beter leren kennen. De beste methode om te bekijken of je vooroordelen over yoga waar zijn, is het een keer proberen. Desnoods op meerdere plekken, zodat je een breder beeld van yoga kan ontwikkelen.


Wat ik het allerleukste vind aan mijn vak...

1. Lesgeven en ondernemen. Met lesgeven vind ik het leuk om kennis te delen en lesgeven is een passie. Het is op mijn pad gekomen toen ik fulltime op kantoor werkte en daarnaast groepslessen ging volgen in de sportschool. Na een tijdje werd ik gevraagd of ik interesse had om les te geven. In eerste instantie antwoordde ik meteen nee, maar daarna begon het toch langzaam op me in te werken en werd ik steeds enthousiaster. Yoga heeft me ook meer bewust gemaakt van mijn eigen gedachtes en patronen.

Daarnaast vind ik ondernemen een super leuke uitdaging. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt en word ik uitgedaagd om veranderingen aan te gaan. Het kwam voor mij niet meteen natuurlijk om als ondernemer aan de slag te gaan, dit is een lang proces geweest om mezelf daarin te ontwikkelen. Nu ben ik dankbaar dat ik de kans heb gekregen om dit alles in mezelf te ontwikkelen.

2. Dat ik me persoonlijk kan blijven ontwikkelen en meegroeien/veranderen met wat er plaatsvindt. Ik vind het leuk om te veranderen en om mezelf uit te dagen. Het geven van kinderyoga geeft me een nieuwe uitdaging en hierbij word ik uit mijn comfort zone gehaald. Kinderen vragen om een andere benaderingswijze en dat zorgt ervoor dat mijn creativiteit wordt aangesproken in het overbrengen van de yogaboodschap. Ook mag ik aan de slag om mijn eigen innerlijk kind te ontdekken, wat ik heel erg leuk vind.

Reacties

Paul
Geplaatst op 2021-06-11 14:05:17
Ik vind je lessen altijd erg prettig. Ik kan zien dat je er zelf ook enorm van geniet!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

ONTVANG GRATIS HET E-BOOK 'YOGA VOOR BEGINNERS' TWV € 9,95

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.