Menu
0
Besteld voor 22.00 uur? Morgen in huis!
Klanten beoordelen ons met een 9.4
Gratis verzending vanaf € 50,-
Top kwaliteit producten!
17Nov2022
Yogateacher in de spotlight: Nicole Mestrom

Yogateacher in de spotlight: Nicole Mestrom

Door: YogashopReacties: 0

Introductie

Hoi, mijn naam is Nicole Mestrom en ik run sinds juni dit jaar yogastudio Yoga met Nicole . De ruimte huur ik samen met een andere yogadocent en een fysiotherapeute. Dit levert een mooie samenwerking op!

Ik geef op dinsdagavond, donderdagavond en zondagochtend les in de stijlen Hatha Yoga, Vinyasa Yoga en zwangerschapsyoga. En iedere vrijdag stoelyoga in een verzorgingstehuis.

Nicole Mestrom_yogastudio


Hoe ik op het yoga-pad terecht ben gekomen…

Toen ik nog begin 20 was deed ik op de sportschool een groepsles met elementen uit yoga en Pilates. Mijn moeder tipte me dat bij hun om de hoek een yogadocent les gaf. Dat was Debby van Yoga Daya. Na het volgen van een lesje Power Yoga was ik meteen verkocht. Ik heb met veel plezier les bij haar gevolgd. Zij is ook mijn inspiratie geweest om ooit zelf te beginnen. Dat was zo’n 8 jaar geleden.

Lang verhaal kort te houden: dit jaar heb ik eindelijk de stap gezet om yogadocent te worden.  En dat bevalt me goed!


Wat ik het allerleukste vind aan mijn vak...

Sinds de start van mijn bedrijf heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en heb daardoor mijn netwerk kunnen uitbreiden. Dit heeft weer nieuwe mogelijkheden en kansen gecreëerd.

Je merkt ook wat voor (maatschappelijke) impact je als yogadocent kunt hebben. Bijvoorbeeld het geven van stoelyoga gaat verder dan alleen de les. Het sociale aspect biedt echt een meerwaarde voor deze mensen. Je brengt mensen samen die elkaar anders nooit ontmoet zouden hebben.

Nicole Mestrom yogastudio

Ik vind sowieso erg leuk om aan diverse doelgroepen les te geven. Hatha-studenten komen bijvoorbeeld weer met een ander doel dan Vinyasa-studenten. Het is mooi om deze verschillende studenten een stapje verder te helpen.


Wat ik wil overbrengen op mijn studenten is...

Dat je vooral goed naar je eigen lichaam moet luisteren en de grenzen van je lichaam respecteert. Het maakt niet uit hoe de houding bij je buurvrouw (of buurman) eruitziet. Ieder lichaam is anders en daardoor kan een houding bij iedereen net wat anders uitzien.

Nicole Mestrom yogateacher

Belangrijkste is dat de houdingen op een veilige manier uitgevoerd worden, geschikt voor jouw lichaam. Het zijn ook allemaal moment opnames. Soms luk het wel en soms niet en dat is helemaal niet erg. 


Het grootste misverstand dat niet yoga-beoefenaars hebben over yoga is volgens mij…

Eigenlijk zijn dat er 2: 1e is dat men denkt lenig te moeten zijn en het 2e is dat yoga zweverig is. Daarop zeg ik altijd 1 je hoeft niet lenig te zijn en 2 je kunt het zo zweverig maken als je zelf wilt. Yoga is veel breder dan het beoefenen van de asana’s. Ik probeer andere aspecten van yoga op een laagdrempelige manier te verweven in mijn les.


Mijn tip(s) voor yoga beoefenaars is/zijn…

Yoga is geen wedstrijd. Het gaat er niet om of je er goed in bent. Toch is het verleidelijk om naar een ander te kijken. Zeker met alle mooie plaatjes die op social media ziet. Realiseer je dat iedereen een ander beginpunt heeft. De een is van nature flexibeler dan een ander.

Nicole Mestrom yogastudio

Misschien ben je wel helemaal onder de indruk van iemand en denk je dat lukt me nooit. En misschien heb je ook helemaal gelijk. Zoals eerder gezegd ieder lichaam is anders en niet iedere houding is voor ieder lichaam geschikt. Geef het tijd! Soms kan het wel jaren duren. Met geduld en humor kom je best ver.

Reacties

Twan van der Laak
Geplaatst op 2022-11-17 16:51:30
Wat een leuk item en wat zijn we trots op je

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

ONTVANG GRATIS HET E-BOOK 'YOGA VOOR BEGINNERS' TWV € 9,95

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.